Neusklem tegen chloor van Zwembad


Irritatie klachten door het zwemmen

Niesen, loopneus en irritatie na het zwemmen in een zwembad. Als je wat gevoeliger bent voor chloor dan zal je dit weleens gemerkt hebben. Het kan zelf nare vormen aannemen. Als dit herkenbaar is dan zijn er slechts 3 oplossingen.

Oplossing 1 is negeren

Het gewoon negeren en het plezier in zwemmen op den duur verliezen. Eigenlijk niet echt een oplossing dus.

Oplossing 2 niet meer zwemmen in het zwembad

De tweede oplossing is misschien nog minder, niet meer zwemmen in een zwembad. Weglopen voor het probleem. Het is wel de meest voor de hand liggende oplossing voor heel veel triatleten. Jammer wat zwemmen kan zo leuk zijn.

De neusklem

Eigenlijk is oplossing 3 de enigste oplossing. Simpel en goedkoop. Je haalt een neusklem bij deĀ Decathlon voor een paar euro en je bent volledig val je klachten af tijdens en na het zwemmen. De neusklem is in het begin wel even wennen, maar het valt uiteindelijk wel mee.

Wat is een goede neusklem?

Op zoek gaan naar een neusklem is dus niet zo moeilijk, maar er zijn natuurlijk weer vele vormen en maten. Ik kan heel kort zijn, er is geen beste. Probeer ze uit. Dat is de enigste manier om een passende en lekker zittende neusklem te vinden.

Hoe zet ik een neusklem op?

Een standaard neusklem zo uit de verpakking past nooit op je neus. Vaak zijn ze te breed waardoor de neus niet goed dichtgeknepen wordt. Een simpel trucje is dan de neusklem even samen te knijpen tussen duim en wijsvinger. Doe dit met kleine beetjes tegelijk en pas elke keer even of het al beter is. Uiteindelijk zal je na een lange zwemsessie echt weten of je hem nog iets moet bijbuigen.

Zwemmen met een neusklem

Het is zoals gezegd in het begin even wennen. Je kan namelijk niet meer door je neus ademen. Misschien geeft dit een benauwd gevoel. Als dit het geval is kan je langzaam wennen door elke keer een baan te zwemmen en de klem even af doen en rustig worden voor je de volgende baan zwemt.

Als je er eenmaal aan gewend bent merk je niet eens meer dat je hem op hebt.

 
 

INGESCHREVEN EVENEMENTEN

1/4 Triathlon Rosmalen
21-06-20
1/2 Triathlon Didam
04-07-20
1/4 Triathlon Hoeksche Waard
30-08-20

VOLG MIJ VIA

triathlonwereld.nl © 2022 - All rights reserved