Nutricia Fantomalt

Het is helemaal in, forenzen. Het op de fiets naar je werk. Het wordt aan alle kanten gestimuleerd.

Waarom forenzen?

Er zijn natuurlijk allerlei redenen te bedenken om te forenzen, altijd in de file met de auto, openbaar vervoer te druk of simpel niet mogelijk omdat je in een gat woont waar geen normale busdienst is. Maar ik fiets eigenlijk naar m’n werk om te ontspannen, lekker je hoofd leeg fietsen aan het einde van de werkdag. Of het zonnetje zien opkomen op een frisse ochtend, toch helemaal top.  Je kan daarbij je rood aanlopend leegtrappen op de pedalen, maar gewoon lekker ontspannen is ook niets verkeerd aan toch?

Basisconditie opbouwen

Als je dan toch besluit om te forenzen, dan pak je ook nog een mooie opbouw van de basisconditie. Gewoon lekker in hartslagzone Z1 blijven en kilometers maken. Mijn woon-werk afstand is 28km enkele reis. Dus 56km op een dag. Je bent dan al snel 2 uur bezig. Omdat je normaal ook reistijd kwijt bent zijn dit 2 snel verdiende trainingsuren.

Weer of geen weer.

Nederland heeft niet altijd zijn klimaat mee om te forenzen. Maar is dit wel zo? De afgelopen weken heeft het jammerlijk veel gewaaid, ok niet top. Het heeft ook wel heel veel geregend. Misschien ook niet top. Maar met de juiste fietskleding valt het eigenlijk wel mee. Waterdicht GORE-TEX jas aan zoals de Arc'teryx Norvan SL hoody, goeie warme fietsbroek met DWR laag (= water afstotend). Eventueel een windstopper voor als er echt koude wind staat. En ik vind zelf een paar overschoenen wel lekker omdat je dan niet gelijk in je schoenen sopt bij de eerste de beste plas. Je bent in beweging dus je fietst je al snel warm.

Maart is fietsmaand!

Ik ben de fiets-challenge met mezelf aangegaan, de hele maand maart, alle werkdagen op de fiets! De maand maart is geen toeval, het is dan namelijk voor mijn werktijden weer licht als ik vertrek. Dit zowel de heen- als de terugweg. Maar 56km per dag betekend 56x4 = 224km in de week. Dit naast de standaard trainingen die ik normaal al doe. Wel heb ik in overleg met m’n coach besloten het trainingsthema iets af te zwakken zodat er ook nog wat rust te halen valt.

UPDATES!

Nutricia Fantomalt

Week 1 is achter de rug! Wel weer even wennen, 2 dagen echt slecht weer met regen en wind. De looptraining woensdagavond viel wel even tegen, nog wat vermoeide benen.

Week 2 was meer een uitdaging. Het was een week vol met extreme weersomstandigheden. 2 van de 4 dagen volledig regen. En 3 dagen echt tegenwind op de terugweg waarvan 2 dagen storm! De benen hebben het zwaar te voorduren gekregen. Maar de absolute positive kant is dat het toch soepeler ging dan week 1. Blijkbaar is de gewenningsfase behoorlijk kort geworden. Er is wel een uitdaging bijgekomen, het coronavirus. Hoelang kan ik nog naar het werk, raadzaam is om bij de minste verkoudheid thuis te blijven. We gaan het zien.

Week 3: Het Coronavirus slaat toe

Soms gaat het niet zoals je zou willen. De wereld lijkt veranderd in een slechte film over een virusuitbraak. Elke ochtend dat je wakker word denk je, nee dit kan niet waar zijn wat een slechte droom. Maar al snel sta je weer met beide benen in de werkelijkheid. Het Coronavirus heeft ervoor gezorgd dat ik vanaf direct thuiswerker ben geworden. Dus woon-werk verkeer op de fiets zal er voorlopig niet in zitten. Het positieve van het verhaal is dat het forenzen de afgelopen 2 weken me een boost gegeven heeft. De benen voelen weer lekkerder.

Het Coronavirus heeft ook alle gezamenlijke sportaktivteiten en zwembaden stilgelegd. De zwemtrainingen zijn dus voor de komende tijd gecanceld. Dan maar de focus op lopen, fietsen en de core bijhouden. Snel hopen op een betere toekomst, sterkte allemaal en keep it healthy!