Zwemanalyse


Wat is een Zwemanalyse?

Tijdens een zwemanalyse worden er beelden gemaakt tijdens het zwemmen. Bij een goede analyse van meerdere kanten zodat je later goed kan zien waar de winst te behalen valt. Een zwemanalyse kan je in een zwembad doen. Alleen of met een groep. Mocht je bij een vereniging zitten is het ook raadzaam om zwemanalyse.nl uit te nodigen om een avond training te komen geven met een analyse.

Zwemanalyse in een endless pool!

Wil je echt een 1 op 1 ervaring, dan kan je terecht bij tri2one. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het analyseren van je zwemvaardigheden in een endless pool. Hierbij zwem je een paar minuten tegen een stroming in waarbij tegelijk een analyse plaats vind. Na een paar minuten zwemmen worden gelijk de verbeterpunten stuk voor stuk aangepakt die je direct kan uitoefenen. Hierbij maken ze gebruik van haarscherpe video beelden. Een zwemanalyse duurt meestal een uur. In het bad zelf zwem je ook boven een spiegel, dus je kan precies zien wat je doen en waar je armen zich bevinden. Achteraf krijg je netjes je bewerkte video in de email met de besproken punten zodat je deze op een later tijdstip er nog eens bij kan pakken.

Waarom een Zwemanalyse doen?

Eigenlijk is het antwoord simpel, je kan jezelf normaal niet zien zwemmen. Het gevoel van zwemmen is zo anders dan wanneer je het kan zien. De insteek in het water, vaak heb je het gevoel bijvoorbeeld dat je handen recht voor je schouders, wat ideaal zou zijn, insteekt in het water. Dit is vaak niet zo, het gevoel bij het zwemmen moet je vaak voor jezelf ontzettend overdrijven. Dus steek je armen voor je gevoel overdreven naast je schouders.

Zwemmen is een technische sport.

Als de techniek niet op orde is kan je krachttraining doen maar zal het niet veel bijdragen in je zwem-tempo. De techniek is zeker op latere leeftijd nog aan te leren maar iemand die van jongs af aan al getraind is zal de slag veel natuurlijker kunnen uitvoeren. Alleen door heel veel oefenen kan je de slag nog wel onder controle krijgen, maar het moeilijkste is om een verkeerd ingesleten slag af te leren. Een zwemanalyse gaat je daar zeker bij helpen!

 
 

INGESCHREVEN EVENEMENTEN

1/4 Triathlon Rosmalen
21-06-20
1/2 Triathlon Didam
04-07-20
1/4 Triathlon Hoeksche Waard
30-08-20

VOLG MIJ VIA

triathlonwereld.nl © 2022 - All rights reserved