Castelli Free Aero Race 4 fietsbroek

Wat is de beste fietsbroek?

Een nieuw fietsseizoen is begonnen en de oude fietsbroek waarvan de zeem behoorlijk zijn levensduur bereikt had was aan vervanging toe. Al mijn triathlon wedstrijden zijn afgelast vanwege Corona, dus mooi tijd om extra kilometers te maken op de fiets. Tijd dus voor een nieuwe fietsbroek.  Maar wat is er op de markt, wat is de beste fietsbroek? Tot nu toe heb ik veel relatief goedkope fietsbroeken gehad. Prima voor ritten tot 2 uur, maar daarna begon het zitvlak toch vaak te protesteren. Dit zal deels met het gebrek aan kilometers te maken hebben, maar vanuit de triathlon vereniging heb ik een wat duurdere fietsbroek aangeschaft. Betere zeem en meer comfort wat stoffen betreft. Al stukken beter! Maar met 1 fietsbroek en vele fietskilometers in de week ga ik het niet redden. Af en toe een spoelbeurtje is wel prettig...

 
Castelli Free Aero Race 4 fietsbroek

Castelli Free Aero Race 4 fietsbroek

Na lang speuren en vergelijken las ik toch veel goede en lovende recensies over de Castelli Free Aero Race 4 fietsbroek. Dit was de broek die in veel webshops weer naar voren kwam. Maar deze fietsbroek kost wel €170,00. Was deze broek me dit waard?

Via Strava heb ik een kortingsbon van €25,00 bij Futurumshop bij elkaar gefietst, leuk meegenomen! Dit was het besluit om de Castelli fietsbroek te kopen. Let wel op de maatvoering van Castelli, bestel gerust 1 tot zelfs 2 maten groter! Meteen besteld en snel in huis, dat kunnen ze wel bij Futurumshop.nl

 
Castelli Free Aero Race 4 fietsbroek

Castelli Progretto X2 air zeem

De Castelli Free Aero is voorzien van een Castelli Progretto X2 air zeem. Natuurlijk denk je dan…              Het komt erop neer dat de zeem is ontwikkeld voor langere ritten. Door de verschillende materialen en diktes van de Castelli X2 zeem beschermt en ondersteunt deze je op plekken waar je dit echt wil. De toplaag van de zeem, die geen naden heeft, is gemaakt van microfiber dat 4 kanten op kan rekken. Dit voorkomt frictie tijdens het fietsen. Het geperforeerde foam zorgt voor het ademend vermogen. Dit klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar werkt het ook?

Het eerste gevoel

De eerste training met de Castelli Free Aero was een Zwift training op de trainer in de schuur. Dit geeft niet echt een fraai beeld van een langere zit maar het beloofde al veel goeds. De broek zat lekker en de zeem voelde comfortabel en zat niet in de weg. Na een uurtje interval op de Felt IA 105 triathon fiets, in het zonnetje, liep het zweet letterlijk van m’n lijf, maar de broek voelde nog steeds goed aan.

De praktijktest

Castelli Free Aero Race 4 fietsbroek
Castelli Free Aero Race 4 fietsbroek

De echte praktijktest heb ik van de week gehad. Een duurritje van 80km door de polder. Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen, totaal geen spijt van deze aankoop. De beenpijpen die voorzien zijn van grip aan de binnenkant bleven heel de rit perfect zitten en kropen absoluut niet op. De zeem voelde heerlijk, als een kussentje. Voorzover ik de zeem voelde, want eigenlijk ‘vergeet’ je dat je deze Castelli aan hebt. Het was rond de 18 graden, maar het werd niet warm of broeierig in de broek. Na 2,5 uur fietsen stapte ik zonder problemen en fris van de fiets af.

Conclusie is dat je met deze Castelli Free Aero Race met Progretto X2 air zeem geen miskoop kan doen. Wat een fijne broek. Ik weet zeker dat daar nog vele prettige kilometers mee gemaakt gaan worden!

Castelli Fabrikant specificaties
  • Vortex dimpled stof voor een uitstekende aero prestatie
  • Forza fabric met 38% Lycra® aan de binnenzijde van de benen voor een comfortabele fit
  • Gestreepte mesh bretelconstructie voor een optimaal ademend vermogen
  • Giro4 leg gripper voor een betere grip
  • Doppio V constructie vooraan voor een ultieme ondersteuning
  • Flat-lock naden
  • Progetto X2 Air Seamless zeem